Jdi na obsah Jdi na menu
 


HOVĚZÍ PLÁTKY JAKO ZVĚŘINA

21. 3. 2012

700 g hovězího masa (vhodná je kližka), 60 g anglické slaniny, 1 větší cibule, 1 mrkev, 1 menší celer, 1 lžička kremžské hořčice, 1 lžíce rybízové zavařeniny, 1 dl červeného vína, 6-8 lžic zakysané smetany, 1-2 špetky mletého pepře, sůl. Na oleji zpěníme polovinu drobně nakrájené cibule, přidáme slaninu, nakrájenou na kostičky a malé kousky naklepaného masa. Osolíme, opepříme, dusíme, až se odpaří všechna šťáva z masa. Zaprášíme 1 lžící hladké mouky, osmahneme, podlijeme vodou do potřebného množství a stále mícháme. Přidáme druhou polovinu nakrájené cibule, nastrouhanou zeleninu, hořčici, zavařeninu a v tlakovém hrnci dusíme 30-40 minut. Do hotové šťávy vmícháme víno, smetanu, prohřejeme a podáváme s bramborovým knedlíkem, brambory, rýží.

 
 

 


Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< listopad / 2020 >>


Statistiky

Online: 1
Celkem: 68657
Měsíc: 2074
Den: 30