Kuře plněné zelím na pivě
1 kuře, kysané zelí dle potřeby, 3 větší cibule, 1/2 litru světlého 10° piva, kmín, sůl a 1 kostka masoxu.
Kuře dobře omyjeme, osolíme a okmínujeme zvenku i uvnitř a kuře vyplníme vymačkaným kysaným zelím. Zpevníme jehlami nebo zašijeme pevnou nití. Cibuli pokrájíme nahrubo, vysypeme jí suchý pekáč a na ní položíme naplněné kuře. Polijeme vymačkanou šťávou ze zelí, přidáme 1/2 l piva, přidáme masox a dáme péci. Když je kuře měkké, odstraníme jehly (nebo nit), zelí vyjmeme a promícháme ho se směsí v pekáčku. Porci kuřete dáme na talíř a přidáme zelí. Jako přílohu podáváme knedlíky ze syrových brambor s rohlíkem.