Kuře s mandlovou nádivkou
1 kuře, 5 dkg másla, vývar a sůl. Nádivka: lžíce másla, kuřecí játra, 2 žemle, necelé 2 dl mléka, trocha muškátového květu, zelená petrželka, 1 dkg strouhané housky, 7 dkg nakrájených mandlí, žloutek, 1 vejce a sůl.
Máslo na nádivku utřeme do pěny, přidáme žloutek a vejce, žemle namočené v mléce a dobře vymačkané, muškátový květ, petržel, sůl a strouhanou housku. Nakonec přimícháme jemně rozsekaná kuřecí játra opečená na másle a hrubě sekané mandle. Kuře osolíme, břišní dutinu naplníme nádivkou a pečeme na másle ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu. Poléváme vypečenou šťávou a podléváme vývarem.
Příloha: opékané brambory a kompot.