Kuře tatranské
Kuřecí maso, sůl, pepř a pro barvu trochu kari – usmažená cibulka, žampióny (mohou být i sterilované), klasické bramboráčky , worcester, opečené plátky slaniny a strouhaný sýr.
Zálivka: 1 dl vody, 2 lžíce solamylu a 1 lžíci worcesteru.
Kuře vykostíme, nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme, dáme kari. Zalijeme zálivkou. Napřed usmažíme bramboráky (i s česnekem), na ně vložíme usmaženou cibulku a zakapeme worcestrem. Maso prudce opečeme, poklademe na cibulku a na bramboráky. Přidáme orestované a opepřené žampióny. (Máme-li žampióny konzervované, tak je dáme rovnou do masa). Navrch dáme opečené kousky slaniny a strouhaný sýr. Pečeme ve vyhřáté troubě.