Kotleta na pařížský způsob
Ingredience:
• 600 g vepřové kotlety
• 200 g uzeného masa
• 100 ml kyselé smetany
• 50 g hladké mouky
• 2 vejce
• 2 lžíce mléka
• 100 g strouhanky
• koření na mleté maso
• sůl
• olej
POSTUP:
• Kotletu umyjeme, usušíme, rozdělíme na 4 plátky a dobře naklepeme. Vyklepané plátky z obou stran osolíme a posypeme kořením na mleté maso. Uzené maso pokrájíme na menší kousky a umeleme v masovém mlýnku. K pomletému masu přidáme kyselou smetanu a dobře promícháme, až vznikne krémová náplň.
• Každý plátek masa pokryjeme uzenou náplní, opatrně zavineme a spojíme párátkem, aby náplň v průběhu další přípravy nevytekla.
• Závitky obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích s mlékem a v jemné strouhance. Na pánvi rozpálíme olej a obalené závitky ze všech stran osmažíme do zlata. Hotové necháme odkapat na papírové utěrce.
• Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovou přílohou.