Pomazánka z hovězího masa
1/ s tatarskou omáčkou: 30 dkg vařeného hovězího masa, 10 dkg tatarské omáčky, 2 vejce natvrdo, 12 dkg čerstvých paprik, 1 lžička hořčice, sůl, pepř a pažitka.
Hovězí maso umeleme, přidáme tatarku, nastrouhaná vejce natvrdo, krájené papriky a ostatní. Sypeme sekanou pažitkou.
2/ s vejci a křenem: 4 dkg slaniny, 10 dkg cibule, 40 dkg hovězího masa( z konzervy), sůl, pepř, drcený kmín, 3 vejce, 1 lžíce pažitky a 2 lžíce křenu.
Na nakrájené slanině zpěníme cibuli, přidáme rozsekané hovězí maso, sůl, pepř, kmín a podusíme. Pak přidáme rozšlehaná vejce a za stálého míchání necháme srazit. Přidáme pažitku. Dáme na pečivo nebo na topinku a posypeme křenem.