Pomazánka z kuřecího masa
1/ Na bešamel potřebujeme : 3 dkg másla, 3 dkg hladké mouky, 1/8 l mléka.
15 dkg vařeného nebo pečeného kuřecího masa, 3 nakládané kapie, petrželka, citrónová šťáva a sůl.
Nejdříve uvaříme bešamel. Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme mouku a uděláme světlou jíšku. Tu zředíme studeným mlékem, vymícháme a vaříme asi 20 minut. Předem uvařené maso umeleme a vmícháme do bešamelu. Kapie a petrželku nakrájíme na drobno a obojí přidáme k masu. Osolíme, ochutíme citrónovou šťávou a necháme vychladnout. Podáváme s bílým pečivem.
2/ 5 dkg ramy, 20 dkg lučiny, 2 lžíce smetany, 25 dkg kuřecího pečeného masa, 10 dkg pomeranče, sůl, bílý pepř a petrželka.
Tuk vyšleháme se sýrem a smetanou, přidáme nakrájené maso a na kostičky nakrájený pomeranč, sůl, petrželku a promícháme.
3/ 7 dkg Ramy, 25 dkg masa z pečeného kuřete, 3 lžíce smetany, 5 dkg strouhaného ementálu, 1 vejce natvrdo, 5 dkg pórku nebo cibule, sůl a pepř.