Pangas čína s bramboráčky
Rybí filé tentokrát upravené jako čína se spoustou zeleniny a bramboráčky. Chutná i dětem, které rybí maso nemusí.
1 hod , hlavní chod
Ingredience:
sójová omáčka
1 lžíce
filé pangasius
600 g
řapíkatý celer
120 g
koření na čínu
2 lžičky
paprika
3 ks
sladká sójová omáčka
2 lžíce
mrkev
marináda:
česnek 4 stroužky sladká sójová omáčka 2 lžičky olej 2 lžíce pivní marináda s cibulkou 2 lžíce směs koření na ryby 2 lžičky
podle chuti:
sůl, pepř
podle potřeby:
olej na smažení
těstíčko:
majoránka
3 lžičky
hladká mouka
5 lžiček
mléko
100 ml
česnek
1 palička
vejce
4 ks
brambory
1 kg
Postup přípravy receptu:
Filé z pangasiuse nakrájíme na větší proužky. Česnek oloupeme a utřeme se solí. Na marinádu smícháme koření na ryby, sójovou omáčku, pivní marinádu s cibulkou, utřený česnek se solí a olej. Pangasiuse smícháme s marinádou a necháme nejméně 2 hodiny marinovat.
Papriku zbavíme semínek a nakrájíme na čtverečky, mrkev oškrábeme a nakrájíme na kolečka, řapíkatý celer nakrájíme na kousky.
Na pánvi rozpálíme olej a vlijeme pangasiuse. Rychle orestujeme a přidáme zeleninu. Ochutíme kořením a dusíme doměkka. Podle potřeby mírně podlijeme.
Bramboráčky: Brambory oloupeme a polovinu nastrouháme na jemno a polovinu na hrubo. Vymačkáme škrob a smícháme s kořením, mlékem, moukou, prolisovaným česnekem, vejci a solí. Umícháme hladké těstíčko a na lívanečníku smažíme malé bramboráčky.
Pangas čínu podáváme s bramboráčky a zeleninou.