Jihofrancouzský salát
Ingredience: 1 velká hlávka listového salátu,
§ 4 rajčata
§ 2 zelené papriky
§ 1x olejovky nebo tuňák v oleji
§ 3 natvrdo uvařená vejce
§ 100g tvrdého sýra (eidam nebo ementál )
§ 1 nasekaná cibule
§ 2 lžičky plnotučné hořčice
§ 2 lžíce octa
§ Špetka soli
§ 4 lžíce oleje
§ 1 stroužek česneku
Postup: Do větší mísy narovnáme očištěný a na listy rozebraný salát.
poklademe na kolečka pokrájenými rajčaty a ¼ vejci.
Na proužky nakrájenými paprikami,proužky rybiček olejovek,
nebo tuňákem.
Posypeme na kostičky nakrájeným sýrem a cibulí.
Zvlášť umícháme hořčici a octem a špetkou soli , přidáme olej a mícháme
tak dlouho, až se všechny přísady spojí v kašičku.
Nakonec přidáme nadrobno nasekaný česnek.